Intrebari frecvente

Intrebari frecvente si raspunsuri:

1) Cat dureaza efectuarea unei gauri de hota?

O gaura de hota este executata de obicei in maxim 45 minute. Timpul de executie al gaurii este dat in principiu de cantitatea de armatura si de fierul din zid. Cu cat mai mult fier, cu atat mai mult timp.

2) Cat costa o gaura?

O gaura de hota de exemplu de Ø130 costa cca. 145 ron, pentru un pret exact consultati tabelul cu preturi din pagina Gauri Beton sau ne puteti contacta.

3) Se pot crapa peretii cladirii?

Nu se foloseste percutia la carotare. Masina profesionala de carotat este prevazuta la unul din capete cu segmenti diamantati care taie efectiv cilindric betonul fara vibratii, fara zgomot puternic si in siguranta.

4) Se va face multa mizerie?

Spre deosebire de o gaura conventionala facuta cu pickhammer-ul, nu se face praf deoarece se foloseste apa in interiorul carotei pentru curatarea si racirea ei. Apa murdara este colectata la iesirea din aparat printr-o ventuza intr-un recipient pastrand astfel curatenia in proportie de 90%. Foarte rar, insa, acolo unde spatiul nu permite montarea acestui dispozitiv de colectare, se foloseste o folie de protectie. Atentie! In cazul in care peretele este placat cu faianta veche, la care s-a folosit un adeziv de slaba calitate exista posibilitatea infiltrarii apei printre rosturi.

5) Se va distruge izolatia termica de la exteriorul imobilului?

Izolatia termica de la exterior este taiata perfect de carota diamantata, nu este impinsa, deasemenea la calculul grosimii peretelui nu vom include grosimea termosistemului exterior.

6) De ce si unde se da gaura de conespan (diblu metalic) pentru sustinerea masinii?

Masina de carotat profesionala trebuie fixata pe perete, ea nu poate fi sustinuta de catre operatori. Masina de carotat trebuie fixata foarte bine pe peretele pe care se va da gaura de hota si nu trebuie miscata deloc pana la terminarea operatiunii. Gaura de prindere se da la 30cm fata de centrul gaurii necesare, in orice directie. Din aceste motive de siguranta carota trebuie montata direct pe beton/caramida. Aparatul nu poate fi montat pe pereti placati cu rigips. Portiunea de rigips din zona in care se monteaza masina trebuie decupata. De preferat este sa se realizeze gaura inainte de placarea peretelui. Mai exista o situatie in care peretele este placat cu polistiren apoi cu faianta, caz in care polistirenul se va tasa usor pe perioada carotarii existand riscul fisurarii placilor de faianta de sub suportul carotei.

7) Mobilierul de bucatarie este montat pe perete. Se poate realiza gaura?

Distanta dintre peretele pe care urmeaza a fi executata gaura de hota si piesa de mobilier care nu poate fi demontata trebuie sa fie de minim 125 cm (lungimea aparatului de dat gauri beton, de noua generatie de la Hilti).

Folosind perforarile gaura langa gaura, pot fi executate dislocari de pereti sau decupari pentru usi, ferestre, gauri aerisire, etc.

Acceseaza lista de preturi

Cere o cotatie 

-->